Foto Annemiek Ramaekers 2014Achtergrond
Na een carrière van 12 jaar in diverse managementfuncties in het bedrijfsleven ben ik sinds 1999 als ondernemer in diverse samenwerkingsverbanden actief. Ik breng mensen tot goede samenwerking en daarmee organisaties tot een veilig en concreet beter resultaat.

Mijn benadering is integraal en steunt op zowel het economische als het menselijke perspectief. Dit draagt bij aan een duurzame bedrijfsvoering. Een van mijn kwaliteiten is mijn vermogen om het geheel te overzien, verbanden te onderkennen, dóór te vragen en zonder schroom de vinger op de zere plek te leggen.

 

Registratielogo NIP

   

Als gecertificeerd organisatiepsycholoog beschik ik over het keurmerk “Registerpsycholoog NIP/Arbeid en Organisatie”

 

 

Organisaties die ik in de afgelopen jaren heb begeleid, zijn onder andere: 

  • Arai Helmet Europe (Hoevelaken, handelsonderneming, import en Europese distributie van kwaliteitshelmen)
  • Aircraft Fuel Supply (Schiphol)
  • Apeldoorn Flexible Packaging (Apeldoorn, verpakkingsmaterialen)
  • Schroeder van der Kolk (Den Haag, kringloopwinkels, voorheen sociale werkplaats)
  • Houten Vloerenpaleis (Soest, NPG/HVP).

In alle gevallen ging het om het verbeteren van de samenwerking, cultuuromslag en gezamenlijk komen tot het realiseren van belangrijke doelstellingen. Bij AFS heeft zich dit in de afgelopen vier jaar expliciet toegespitst op het begeleiden van de organisatie in de richting van een High Reliability Organisatie (HRO).

Wat drijft mij?
Mensen die plezier hebben in hun werk, hun potentieel optimaal benutten, doen waar zij in geloven én hiervoor durven uitkomen – dáár word ik blij van. Ik zie graag dat medewerkers actief bijdragen aan het succes van hun organisatie, en dat die onderneming op haar beurt de ontwikkeling van ieder individu stimuleert. Zo ontstaat synergie.
Ik geloof in een wereld van openheid en samenwerking, maar ook in persoonlijk verantwoordelijkheid nemen voor het geheel. Zorg er voor dat mensen wakker worden en met plezier gaan bijdragen aan de bedrijfsdoelstellingen. Als zij gaan ervaren dat hun persoonlijke waarden en wensen en die van de organisatie overeenkomen, raken ze weer intrinsiek gemotiveerd. Je organisatie gaat er als geheel beter en veiliger van presteren.

Wat kan ik voor een opdrachtgever betekenen?
Zelf heb ik als leider altijd voor een integrale benadering gekozen. Mijn kennis en ervaring omvatten dan ook vele aspecten van bedrijfsvoering: van verkoop, interne organisatie en finance tot HR en organisatieontwikkeling. Dit maakt het voor mij mogelijk om snel verbanden te zien en in te zoomen op de kern van problemen waar ondernemers en managers tegenaan lopen.
Als geen ander ken ik ook de noodzaak om tot concrete resultaten te komen. Gewenste resultaten worden werkelijkheid, wanneer je op gestructureerde en tegelijkertijd flexibele wijze de zachte kant – waarden, houding, gedrag – verbindt met de harde kant. In die aanpak is werken aan onderling vertrouwen, een open communicatie en een gedeelde focus van wezenlijk belang.
Bij voorkeur hanteer ik een vragende stijl, gericht op het zichtbaar maken van de kennis en wijsheid die ieder individu bewust of onbewust meebrengt.
Kortom: ik zorg er voor dat mensen, teams en organisaties de specifieke resultaten krijgen die ze willen en nodig hebben, door waarden, houding en gedrag gedurende langere tijd te verbinden met concrete acties en doelstellingen.