Best Year Yet voor Teams
Veel organisaties ervaren dat werknemers hun potentieel niet volledig benutten. Het ontbreekt ze aan focus, ze stellen onvoldoende prioriteiten of ze worden afgeleid door gebeurtenissen en activiteiten buiten het werk. Best Year Yet® pakt belemmeringen aan die er voor zorgen dat mensen zich niet volledig geven en stelt prioriteiten. Door het wegnemen van de belemmeringen en het creëren van een positieve interne focus bereiken werknemers wél wat ze zich ten doel stellen. Ze hebben helder voor ogen waarop ze zich moeten focussen, weten beter om te gaan met veranderingen en handelen volgens prioriteiten. Hierdoor zijn ze niet langer speelbal van de omstandigheden en hebben ze een helder beeld hoe het komend jaar er uit gaat zien. Deze helderheid zorgt voor energie, inspiratie en verantwoordelijkheidsgevoel voor de resultaten en de wijze waarop deze behaald worden.

Best Year Yet® is een methode waarmee mensen en organisaties kunnen realiseren wat ze van plan zijn. Velen maken elk jaar weer goede voornemens of stellen doelen, maar na enkele weken of op zijn best maanden liggen de plannen in de kast en zijn ze vergeten of ingehaald door nieuwe prioriteiten. Met spijt kijk je soms terug op het afgelopen jaar of de afgelopen periode om te constateren dat wat je zo graag wilde, alweer niet is gelukt.
De Best Year Yet-methode is ruim 30 jaar geleden ontwikkeld door Jinny Ditzler, die zelf ontdekte dat het mogelijk was om wél je doelen te realiseren. Door middel van een eenvoudig 10-vragen proces en een goede structuur en focus realiseerden zij en de mensen om haar heen jarenlang wat zij zich ten doel stelden. Inmiddels is de Best Year Yet-organisatie wereldwijd actief in coaching van zowel organisaties, teams als individuen.